IMG_8209

Inductie koken

Koken op inductie heeft sterk aan populariteit gewonnen en die ontwikkeling zal zich  in de toekomst voortzetten. En dit is niet zonder reden.

Met koken op inductie maak je geen gebruik van gas maar van elektriciteit, waardoor het milieu veel minder wordt belast.

Buiten dat is het veilig, efficiënt en ook goedkoper dan koken op meer traditionele warmtebronnen zoals een gasfornuis.

De energie die gebruikt wordt bij het koken op inductie heeft een rendement van ongeveer 80-90%, afhankelijk van de kwaliteit van de pannen, dat  betekent dat slechts 10-20% van de energie verloren gaat.

De kookplaat verwarmt snel en efficiënt zodat je snel een pan met kokend water hebt bijvoorbeeld, zodra je klaar bent en de pan van de kookplaat tilt is die ook meteen weer afgekoeld.

Voor het koken op inductie moet wel een aparte groep aangelegd worden in de meterkast omdat de kookplaat een eigen groep nodig heeft om veilig te kunnen werken, ook moet er een perilex aansluiting worden gemaakt in de keuken.

Hoewel je in eerste instantie moet investeren om een inductieplaat aan te brengen in je keuken, is dit een geval van kijken op de lange termijn. Want de energie die je ermee bespaart maakt het interessant.

P van Leeuwen Elektro

Benieuwd naar de mogelijkheden of direct een offerte aanvragen?